Het insectenkookboek

Nee, het is niet Eric of het klein insectenboek, maar een echt kookboek vol recepten op basis van insecten. Er is een groot voedingstekort met de huidige vleesconsumptie. Daarom zijn er alternatieve manieren om aan eiwitten te komen, het eten van insecten. Insecten eten zal niet alleen voor de avontuurlijke mensen zijn maar zal heel gewoon worden. Ze bevatten veel eiwitten die nodig zijn voor de lichaamsfuncties.

Vanaf nu is het Insectenkookboek in de winkel verkrijgbaar. Drie specialisten aan de Universiteit van Wageningen hebben het kookboek 17 april uitgereikt aan prinses Maxima. In Nederland bestaat nog een zeer hoge psychoplogische drempel om insecten te eten, terwijl het in veel landen gewoon vrij gewoon is.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

In 2005 gaf toenmalig minister van Lanbouw Cees Veerman al aan dat er alternatieven voor vlees gevonden moeten worden. Op dit moment zorgt vlees voor 70% van de landbouw, voor het voeren. Insecten nemen veel minder ruimte in en eten stukken minder. In België en Nederland zijn insecten al op grote schaal beschikbaar voor consumptie. Maar hoe maak je nou insecten klaar en zorg je dat ze smakelijk zijn.

In het Insectenkookboek staan recepten waarmee je lekkere recepten kan vinden met insecten. Tijdens een museumn8 een tijd geleden, wilde ik ook insecten proberen in de Hortus botanicus in Amsterdam. Helaas waren ze al  uitverkocht. Misschien toch eens proberen met die kookboek. Bij de WebPoelier zijn ook insecten te koop. Of als je toch liever een keer bij een restaurant de stoute schoenen aan wil trekken. Er staan adressen op Bugs Academy.

Het Insectenkookboek, door Arnold van Huis, Henk van Gurp en Marcel Dicke, verschijnt 17 april 2012 bij Uitgeverij Atlas/Contact. Gebonden, geheel full colour en geïllustreerd. ISBN 978 90 450 2031 0, € 24,95, 192 pagina’s

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: