Comme un Chef

Comme un Chef is de film van regisseur Daniel Cohen. Met grote ster Jean Reno als de chefkok Alexandre Lagarde  en natuurlijk heel veel eten, koken en Franse humor.

Jacky is een getalenteerde kok, die een wandelende encyclopedie lijkt van recepten. Zijn grote probleem: Hij is eigenwijs, gaat in discussie met klanten over de combinatie van het gerecht en de wijn. Hij wordt een aantal keer ontslagen. Zijn vriendin is hoogzwanger en wil dat hij een betaalde baan vind. Wanneer hij een baan vind als schilder van een bejaarden verzorgingtehuis, kan hij het niet laten zich te bemoeien met de keuken. De oudjes houden niet van verandering en zetten zich eerst van het eten af. Na een tijd willen ze alleen zijn kook kunsten.

De topkok Alexandre Lagarde heeft verschillende sterren restaurants. De nieuwe directie wil hem uit het bedrijf weg hebben en een kok aannemen die doet aan moleculair koken. De directeur Stanislas Matter vind de kookstijl van Alexandre ouderwets. Als het restaurant een ster verliest in de Michelin gids raakt Alexandre zijn baan en huis kwijt. Daarnaast heeft hij een dochter die gaat promoveren met haar studie. Wanneer zijn sous-chefs beide weg gaan heeft hij snel een nieuwe chefkok nodig.

In het verzorgingstehuis van de oude directeur raakt Alexandre in aanraking met de kookkunst van Jacky. Hij biedt hem een onbetaalde proeftijd aan in zijn restaurant. Voor Jacky is dit de kans van zijn leven, het enige nadeel is dat het geen vast contract is. Alexandre en Jacky zijn het niet altijd eens over de recepten, maar kan Jacky zorgen dat het restaurant zijn ster behoudt en zo een vaste baan krijgen voor zijn vriendin en kind.

Mensen die van foodfilms houden kunnen genieten bij deze film. Er komen verschillende gerechten in beeld. Lekker eten en pittige discussies zorgen voor voldoende humor in de film. Daarnaast staan ook nieuwe ontwikkelingen centraal zoals moleculair koken. Deze manier van koken krijgt steeds meer populariteit ook in de restaurant wereld. Er wordt geëxperimenteerd met dit soort koken in de film.

Daarnaast zijn de relaties van groot belang in deze film. Jacky heeft een hoogzwangere vriendin, die vastigheid wil als zij voor hun kind moet gaan zorgen. Wanneer ze erachter komt dat hij gelogen heeft over zijn baan gaat ze bij hem weg. Alexandre heeft ook eigen problemen met een dochter die gaat promoveren, waar hij bij moet zijn. Er ontstaat ook een soort vriendschap tussen beide koks. Deze relaties zijn mooi weer gegeven in de film. Er is een goed evenwicht tussen eten en relaties.

Ik heb erg genoten van deze film, vooral erg gelachen en gelekkerbekt bij de verschillende recepten die langs komen. Ik vind het een aanrader voor de mensen die van foodfilms houden, maar ook die van Franse films en Franse humor houden. Ik ga deze film zeker op dvd aanschaffen..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: