De Broodstaart

Je hoeft niet te trouwen om van de Broodstaart te kunnen sneukelen. (Vlaams voor smikkelen, peuzelen) Nu ga ik wel trouwen en vind dit een grappig alternatief voor de standaard bruidstaart. Dat vond de jury van Koks Innovatie Trofee 2012 ook. Bakker Carl Siegert heeft de Broodstaart ontwikkeld. De jury oordeelde:  ‘Mooie ronde vorm, goed toepasbaar en een lustopwekkende uitstraling. Niet te groot, makkelijk hanteerbaar. Zondermeer een aanwinst voor de foodservice branche.’ De Broodstaart is te gebruiken bij elke gelegenheid, gemakkelijk te serveren en beleggen. Twee puntjes vormen samen een hart. Om de Broodtaart te presenteren is er een houten standaard gemaakt door Houtwerk Hattem.

De Broodstaart is verkrijgbaar bij de horecagroothandels. De biologische vriesverse, voorgebakken Broodstaart van 16 partjes is ca. 450 gram en wordt verkocht per 3×2 als wit of bruin brood.

De tweede en derde prijs gingen naar Culinique, een nieuwe lijn kant-en-klaar-producten en Satino Black, hygiënepapier dat volledig biologisch afbreekbaar is. Dit was de vijfde editie van de Koks innovatie trofee, een stimulatie om innovatie in de voedingssector te stimuleren. Vorig jaar won de Nutri-Pulse® e-cooker, een apparaat dat voeding gaar maakt binnen een paar seconden/minuten door middel van elektrische pulsen, zonder belangrijke nutriënten te verliezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: