Beleg uit zee

Ze zeggen dat we twee keer per week vis moeten eten, de meeste mensen doen dit niet. We hebben natuurlijk al de tonijn/zalm/krab/garnalen salade, die je op het brood kan smeren. Ik kwam het concept Beleg uit Zee tegen. Dit zijn plakjes makreel, zalm en kabeljauw in een gewone beleg verpakking per 100 g. Zo wordt het erg gemakkelijk om meer vis te eten. De verpakking is hersluitbaar en de vis wordt duurzaam gekweekt en gevangen, wat zorgt voor een gezonde visstand.

Geïnteresseerd? Het beleg uit zee is onder andere te koop bij C1000 en Deen supermarkten. Voor het gemakkelijk proberen van het visbeleg, want op deze manier hoef je niet alleen ’s avonds vis te eten. Wanneer je een lekker recept hebt kan je het altijd insturen, voor een tosti met visbeleg, of als snack gevuld ei met kabeljauw.

Toch vind ik het idee niet erg origineel gevonden. In 2011 won de Boterhamvis de bachelor award van het Voedingscentrum. Deze prijs is een aanmoedingsprijs voor toekomstige productontwikkelaars. “Het lijkt op boterhamworst, maar is gezonder en van vis en geroosterde paprika gemaakt. Het is… Boterhamvis!” Boterhamvis zou gemaakt worden van een duurzaam gekweekte witvis en in handige plakjes voor op de boterham in de supermarkt komen te liggen. Daarmee is het een gezond alternatief voor het hartige broodbeleg dat vaak vrij veel ongezonde vetten bevat. Omdat het niet zo duur hoeft te zijn, is het een product dat kan aanslaan bij een brede doelgroep.

Boterhamvis is (nog) niet in de winkel te vinden, maar het idee bestond al. Het blijft beide een goed idee om de consument meer vis te laten eten. Zo lang Boterhamvis niet in de winkel ligt, gaan we gewoon Beleg uit Zee proberen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: