Wreck-It Ralph

Wreck-It Ralph, een film over games, de slechterik die een keer de held wil zijn. Misschien niet het eerste wat in je opkomt bij een foodfilm. Maar de film speelt zich grotendeels af in het spel Sugar Rush, een racespel met alleen maar zoetigheid. Ik ben een enorme fan van animatiefilms, dat is de reden dat ik deze suikerzoete Disney film ga bespreken.

Wat gebeurt er met de karakters van games als iedereen weg is uit de speelhal? Dat zie je in deze film. Het spel Fixi-it Felix jr. bestaat 30 jaar. De slechterik Ralph maakt het flatgebouw van de bewoners kapot terwijl Felix het allemaal maakt, hij krijgt hiervoor taart en een medaille. Ralph wil ook taart en een medaille, maar wordt niet gewaardeerd. Na 30 jaar besluit hij om een held te worden.

In Game Central Station, waar games bij elkaar komen besluit hij om een medaille te verdienen in het spel Hero’s Duty. In dit schietspel ontmoet hij Sergant Calhoun, de leider van het team dat alle Cy-bugs moet afschieten. Ralph haalt zijn medaille in de toren van het spel, maar per ongeluk maakt hij een Cy-bug wakker en komt in een escape pod terecht. Deze jet brengt hem naar het spel Sugar Rush, een racespel. Ondertussen gaat Felix op zoek naar Ralph, omdat anders de stekker van het spel eruit wordt gehaald en het spel stopt met te bestaan.

In Sugar Rush ontmoet Ralph Vanellope, een “foutje” in het spel, een glitch. Ze wil heel graag racen, maar mag nooit mee doen van King Candy en wordt gepest door de andere racers. Voornamelijk omdat ze de neiging heeft om af en toe te glitchen. Ze pikt de medaille van Ralph om mee te doen met de race. Ze sluit een deal om een racewagen te maken met Ralph, dan krijgt hij zijn medaille terug en krijgt hij de erkenning die hij wil. Er ontstaat een bizarre vriendschap tussen de twee game karakters.

Het leuke van Sugar Rush is dat alles bestaat uit zoetigheden, het publiek, de racewagens, de bomen. Allemaal verschillende verwijzingen naar snoep, zoals Nesqquicksand. Na deze film kreeg ik wel erg veel trek in zoetigheden, lolly’s, cakejes, wafels en alles. De film is erg aandoenlijk en erg leuk om te zien. Ik heb erg uitgekeken naar de film en hij beviel zeker. Het is een zoektocht naar jezelf, Ralph wil graag veranderen, maar zijn omgeving wil niet meehelpen. Iedereen is wel op zoek naar erkenning en waardering, daarom is het een zeer herkenbare film.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: