Eetbaar hotel

Edible hotel-1773350Hans en Grietje pas op! Je dacht dat het huisje van de heks erg was? In de Londense wijk Soho is een eetbaar hotel geopend, voor één dag. Het eetbare hotel is gemaakt van snoepgoed. Drie verdiepingen en in totaal 8 kamers zijn versierd. De ramen en muren zijn per kamer bedekt met 2000 bitterkoekjes, een tapijt van 1081 meringues, slingers waar 20 kilo marshmallows in is verwerkt en een bad vol karamelpopcorn. De gasten mogen echt alles opeten.

14 culinaire kunstenaars hebben in een bestaand hotel 2000 uur gewerkt aan het bereiden van snoepgoed en 900 uur aan het decoreren van de kamers. Het eetbare hotel is een initiatief per promotie van het nieuwe assortiment van bruine en gouden rietsuiker van het voedingsmiddelbedrijf Tate & Lyle Sugars. In de kamers is 600 kilo suiker verwerkt in het hotel.

James Whiteley, woordvoerder van Tate & Lyle Sugars: “We denken dat dit hotel ons enthousiasme, onze inspiratie en vakkundigheid precies goed samenvat. Met dit initiatief hopen we de veelzijdigheid van diverse rietsuikers te kunnen laten zien en mensen zelf ook te inspireren creatief te zijn in de keuken.”

Ik vind dit een heel grappig initiatief, erg slecht voor diabetici maar het is een goede manier om een nieuw assortiment te promoten. Op wat voor andere manier zou je suiker kunnen promoten. Natuurlijk weten we dat bruine rietsuiker bruin gekleurd wordt. Zullen we vanavond even naar Londen vliegen?

Edible hotel-1773351 Edible hotel-1773352 Edible hotel-1773349 Edible hotel-1773348

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: