Gezonde friet?

logoGroentefriet, het aangename met het onaangename verenigen. Kinderen houden van patat en niet van groente. Daarom is er vanaf deze week Groentefriet te koop bij alle winkels van de PLUS. De Groentefriet bevat gepureerde wortelen, mais en witte bonen, gemalen en tot een frietje gemaakt. Ze zijn bruin en knapperig van buiten en egaal van binnen. Het zit vol met vezels en past binnen de eis voor 2 ons groente per dag. Het product is in de friteuse, in de oven, airfryer en koekenpan te bereiden.

Na 6 jaar onderzoek is Marc van Hulst op dit frietje gekomen. Groentefriet bevat ongemerkt  minder calorieën en koolhydraten en méér belangrijke eiwitten en vezels. Er zijn geen toegevoegde suiker en kunstmatige kleur-, geur-, smaak- en conserveringsmiddelen in de Groentefriet. Het product heeft een groen vinkje, wat door de overheid is geaccepteerd als gezonde keuze.

waarom3Volgens de productdeclaratie zitten er 8,1 g vezels per 100 g in de Groentefriet. Ook zit het nog vol met vitamines en mineralen. Maar in de tabel staat dat de vitamines na bereiding zijn verdwenen, doordat de meeste niet hitte stabiel zijn. Toch blijft het frituren van producten vrij ongezond. Daarom is er ook een bereiding mogelijk in de oven, airfryer en koekenpan.

Zeker omdat het product nieuw is en ook in een oven is te bereiden wil ik het zeker proberen. Het is in de PLUS te koop per zak van 600 g voor €2,99. Een gezond alternatief voor patat, nu wil ik wel weten of dat net zo lekker is. Natuurlijk hebben veel kinderen het al geproefd dus het zal lekker zijn, anders was het niet op de markt verschenen. Groentefriet is ook te vinden op Facebook.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: