Food Hospital

120907FoodHospital (1)Steeds meer mensen zijn bezig met gezonde voeding. Er zijn ook steeds meer programma’s die gericht zijn op afvallen en voeding.  Vandaag werd op Net 5 de eerste aflevering van Food Hospital uitgezonden, in samenwerking met de stichting Voeding Leeft. De serie was in Engeland al eerder te zien op Channel 4.  Bij ziektes worden steeds vaker medicijnen gebruikt. In Food Hospital wordt gekeken in hoeverre voedsel kan worden gebruikt als medicijn door middel van wetenschappelijke experimenten. Patiënten met de meest uiteenlopende aandoeningen worden uitgenodigd en krijgen een specifieke behandeling. Deze is gebaseerd op voedsel om te kijken of de gezondheidsproblemen hiermee kunnen worden verlicht of genezen.

In de eerste aflevering kwam er een vrouw met het Polycysteus-ovariumsyndroom naar de food hospital. Door dit syndroom heeft ze last van veel lichaamsbeharing, onregelmatige menstruatie etc. Door een aangepast eetpatroon worden deze symptomen verminderd. Verder komt er een jongetje langs met heftige migraineaanvallen. Nadat hij andere etenswaren nuttigt, blijft de migraine uit. Ook wordt een man met Diabetes Type 2 geholpen en komt er een tweeling op consult waarvan de één borstkanker heeft.

Ook wordt er elke week een voedingshype onderzocht. In deze aflevering werd Superfood onderzocht. Wat wordt er verstaan onder superfood en werkt het ook. zoals Acai bessen, extra vezels, veel vitamine C. Maar onderscheid dit supervoedsel zich echt van het normale voedsel? Dit programma is heel interessant voor de foodies, diëtisten en mensen die gewoon geïnteresseerd zijn in voeding.

De donderdag is nu een echte foodieavond op televisie. Eerst kan je de Keuringsdienst van Waarde kijken, waar het gaat om voeding onderzoeken en daarna is nu de mogelijkheid meer over voeding te leren in Food Hospital. Ik vind het een erg leuk programma om te zien, het is ook inhoudelijk ook erg interessant. Er wordt in een goede balans van wetenschappelijk en commercieel belang gekeken naar voeding. Het gaat niet alleen om dikke mensen die af moeten vallen, maar ook over mensen met andere aandoeningen, die verlicht of opgelost kunnen worden door goede voeding. Voeding heeft meer effect op het lichaam dan de meeste mensen weten. Nu is het kijken of dit programma goed wordt ontvangen in Nederland, in Engeland was het een succes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: