Zo solliciteer je voor Social Media Manager bij Heineken

heineken sollicitatieXuan solliciteerde vrijdag openlijk op Facebook om de nieuwe Social Media Manager van Heineken te worden. Haar post werd groot, heel groot. Met meer dan 20.000 likes besloot Heineken haar uit te nodigen voor een gesprek.

Tegenwoordig moet je goed opvallen om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek. Sommige mensen maken een liedje op Youtube voor een nieuwe baan of doe het zoals Xuan Thai, die een sollicitatie voor Social Media Manager plaatste op Facebook. Met deze sterke brief kreeg ze veel likes en reacties. Heineken besloot haar uit te nodigen voor een gesprek.

Ik vind haar erg veel lef en creativiteit tonen door deze sollicitatie op Facebook te plaatsen. Zoals vaak bij Heineken wordt er gevraagd naar mensen op universitair niveau. Ze bewijst hiermee goed bij de functie te passen en ik wens haar veel succes toe! Het kost haar alleen erg veel biertjes denk ik. Cheers!

Beste Heineken, Geachte heer Berkvens,

Op jullie website zag ik dat jullie een functie open hebben staan voor Social Media Manager. Aangezien het gaat om een baan die draait om social communities en social media, zullen jullie het vast logisch vinden dat ik via Facebook solliciteer op deze functie. Hiermee laat ik overigens ook zien dat ik enorm gemotiveerd ben om deze job binnen te slepen aangezien ik op deze manier publieke afwijzing riskeer. Uiteraard ben ik ook erg benieuwd hoe jullie social media team hierop zal reageren. Zo kan ik direct zien wat jullie beleid en strategie is als het gaat om social media management. Misschien kan ik daar op een positieve manier aan bijdragen of eventueel vriendelijke suggesties doen ter verbetering. Wie weet.

Naast mijn ruime ervaring in social media beheer en content management word ik ook erg blij van het uitdenken en uitvoeren van creatieve contentstrategieën. Waar ik helemaal blij van word is als deze strategieën ook een gezonde synergie hebben met de merk- en communicatieplannen. Digitale, sociale interactie is een groot deel van mijn privéleven, tevens de ruggengraat van mijn initiatieven en ondernemingen.

In mijn optiek is het voor Heineken essentieel om actief mee te bewegen met alle online trends waar de doelgroep(en) communiceert, leest en deelt. In de toekomst zal social media alleen maar een grotere rol spelen in de algehele communicatiemix. En als dit niet het geval is, dan is het van belang dat Heineken hiernaar streeft en dit initieert. Social media is de manier om niet alleen de doelgroep nog beter te leren kennen, het is hét medium om daadwerkelijk onderdeel te zijn van hun belevingswereld. Dit zal de merkbeleving alleen maar ten goede komen en jullie merk transformeren van een bekend product voor de doelgroep naar een geliefde, beste vriend in elke sociale setting.

Het aansturen van creatieve bureaus, freelancers en andere partners is onderdeel van mijn dagelijkse werk. Projectmanagement is mij ook niet vreemd. Analyseren, monitoren, presenteren, workshops geven en rapporteren heb ik ruime ervaring mee. Ik voldoe aan alle eisen, op één na. Ik heb “slechts” een hbo-opleiding Communicatie gevolgd, terwijl jullie vragen om een wo-opleiding. Maar dat ik een officieel wo-diploma mis, maak ik ruimschoots goed met kennis, ervaring, netwerk, lef, discipline, creativiteit en ijzersterke communicatieve vaardigheden.

Kortom, ik ben dé Social Media Manager van Heineken Nederland.

Graag licht ik mijn motivatie en verdere werkervaring in een persoonlijk gesprek toe.

Met vriendelijke groet,

Xuan Thai

P.s. U kunt mij bereiken door een direct bericht te sturen naar mijn inbox

P.p.s. Alle Facebook vrienden en vrienden van vrienden die nu meelezen en dit kunnen waarderen, schroom niet om massaal dit bericht te liken en te delen. Dan helpen jullie mij om Heineken te laten zien wat mijn invloed is via social media! Krijgen jullie een biertje van me! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: