Insecten eten in het Pestaurant

Insecten-etenWoensdag 4 juni opent het ongediertebestrijdingsbedrijf Rentokil een “Pestaurant”, een pop-up insectensnackrestaurant. Dit is een ludieke manier om het insectenseizoen onder aandacht te brengen. “De zomer is op komst en ongedierte zoals wespen, vliegen en mieren kunnen dan voor flinke overlast zorgen. Tijd om terug te bijten”, aldus Rentokil. Je kan kiezen uit onder andere choco-sprinkhanen, bbq meelwormen, minimuffins met Buffalo wormen en sour cream krekels. Naast een gespecialiseerde chef-kok, is de entomoloog van Rentokil aanwezig om trends en ontwikkelingen op het gebied van insectenplagen in Nederland toe te lichten. Ook in België, Brazilië, Australië, Denemarken, Dubai, Frankrijk, Trinidad, Turkije, VS en Groot-Brittannië kunnen die dag insectensnacks worden besteld.

Het eten van insecten wordt steeds populairder. Er wordt gezegd dat het eten van insecten een stuk duurzamer is dan het eten van een stuk vlees. Insecten eten voornamelijk groen afval. Voor een kilo insecten heb je een kilo voer nodig. Ter vergelijking is gemiddeld voor een stuk vlees 6 kilo voer nodig voor een kilo vlees. De CO2 uitstoot is aanzienlijk minder en er hoeven minder machines gebruikt te worden. Toch hebben Wakker Dier en de Dierenbescherming bezwaar aangetekend om insecten te eten. Beide organisaties blijken tegen het eten van insecten omdat we nog niet weten of ze pijn voelen, of ze geen stress ervaren door in megastallen gekweekt te worden en omdat er al prima plantaardige vleesvervangers zijn.

Maar voor wie de bezwaren van Wakker Dier en de Dierenbescherming in dit geval geen notie maakt, die kan woensdag 4 juni terecht in Utrecht voor het “Pestaurant”. Om gewoon eens te proberen hoe zo’n insect nou eigenlijk smaakt. Ik vind het een leuk initiatief van Rentokil en zeker een bezoekje waard.

Locatie: Utrecht, Hoog Catharijne (bij ingang Albert Heijn, Moreelsepark). Het restaurant is geopend van 9.30 tot 17.00 uur.

Advertenties

One Response to Insecten eten in het Pestaurant

  1. sprokkelen says:

    ha, ik zie dit nu pas en het is allang 4 juni geweest. Wat een leuk initiatief. Kwamen er veel mensen die niet griezelden en genoten van de bonbons met meelworm en krekels?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: