Tentoonstelling: Foodtopia in museum Boerhaave

Foodtopia_affiche_grootMuseum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de geschiedenis van de natuurwetenschappen en de geneeskunde. Vanaf vrijdag 6 februari tot en met zondag 1 november is de tentoonstelling Foodtopia te zien. De tentoonstelling wordt 5 februari geopend door Louise Fresco. De tentoonstelling Foodtopia gaat over de voedselinnovaties van Nederland vanaf 1900. Ook de voedselproblematiek krijgt hierdoor een mooie plek, die van het verleden maar ook zeker het heden en de toekomst.

Het besef van de mondiale voedselcrisis is niet alleen van deze tijd. Idealen, zorgen over en innovatieve oplossingen voor de voedselproblematiek in de wereld bestaan al langer. Enkele voorbeelden uit het verleden zijn de populariteit van de mutatietheorie van Hugo de Vries  rond 1900 en de ontwikkeling van margarine vanaf de jaren ‘30.  De kweekburger, die onlangs de collectie van Museum Boerhaave verrijkte, is een voorbeeld van een recente innovatie. 

Voor de tentoonstelling Foodtopia werkt museum Boerhaave samen met de universiteit van Wageningen en Stichting Biowetenschappen en Maatschappij. Louise Fresco die de tentoonstelling opent is wetenschapper aan de Universiteit van Wageningen en voedselexpert. Ze is ook auteur van het boek Hamburgers in het Paradijs over de de voedselcrisis. Ze trakteert de bezoeker op een bloemlezing over voedselinnovaties in Nederland vanaf 1900. Louise Fresco heeft als voedselexpert tien belofterijke innovaties geselecteerd die de mondiale voedselcrisis moeten bezweren.

Dit is een tentoonstelling die aan te raden is voor foodies, voedselexperts, mensen die gewoon in voedsel zijn geïnteresseerd, maar ook voor iedereen die iets wil leren. Wanneer de tentoonstelling geopend is ga ik ook zeker kijken wat ik hier nog van kan leren.

Bij de tentoonstelling zijn natuurlijk ook verschillende activiteiten gepland voor jong en oud, waaronder;

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: