Kinder kookvlog: Chef het samen!


Het hele internet staat vol met mensen die iets koken, maar dat zijn voornamelijk kookvideo’s voor volwassen mensen. Chef het Samen wil juist kinderen stimuleren om gezonder te eten. Deze vlog is gemaakt voor en door kinderen, twee buurmeisjes en een broer. Kinderen worden uit gedaagd om met veel groente te koken, het resultaat is een video van ruim 9 minuten vol plezier, chaos en een lekker resultaat. Dit is het eerste filmpje een een geplande lange reeks in 2016.

Buurmeisjes Liz en Polly (11 jaar) bonden het kookschort voor en Bliek (9 jaar) was cameraman en editor van dit filmpje.

Deze eerste Chef Het Samen vlog is alvast een voorproefje van 2016. Volgend jaar wil Chef het samen meet kinderen voor de camera, omdat ze geloven dat kinderen met veel plezier kunnen leren koken en gezond(er) te laten eten. Want alles is lekkerder als je het zelf maakt uiteraard. Er worden nog partners gezocht om dit project meer succes te laten hebben.

De recepten zijn uiteraard te vinden op de site KeetSmakelijk, een toepasselijke naam. Een site met onder andere gezonde en lekkere recepten voor kinderen.

Wil je zelf het recept maken van Liz en Polly, hier is het recept:

Dit heb je nodig voor 8 wraps en zo maak je het:

  • 400 gram witte bonen (pot)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 8 (maïs)tortilla’s
  • 1 krop ijsbergsla

Doe de bonen, knoflook, olijfolie en het citroensap in de mengbeker van je staafmixer of in de keukenmachine. Mix tot een gladde pasta.

Smeer een laag bonenspread uit over een tortilla. Leg er één of twee blaadjes sla op, en rol de tortilla op. Snij de tortilla door midden. Als je de wraps mee naar school wilt nemen, wikkel ze dan in aluminiumfolie (anders gaat de inhoud alle kanten op in je lunchbox).

Cameraman en editor Bliek kookte anderhalf uur film in tot 9 minuten.

keetwraplunchbox-©blog

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: