Over mij

Mijn naam is Ilona Jurtschenko-Roelofs (1984) woonachtig te Amsterdam. Zomer 2013 ben ik afgestudeerd aan de studie voeding & Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Mijn afstudeerprofiel was Nutrition & New Product Management en ik heb een minor gevolgd van Food Quality Management. Mijn interesse in voedsel werd gewekt door het boek Hap Slik Weg! van Brian Wansink. Deze professor deed veel onderzoek naar voedsel en hoe mensen consumeren. Dit zou ook één van mijn ideale werkzaamheden zijn, het onderzoeken van voedsel en mensen. Maar ook een carrière als productontwikkelaar past goed bij mij. Ik hou er van nieuwe dingen te bedenken en ontwikkelen, het hele traject en de creativiteit dagen mij erg uit. Het werken op een marketingafdeling van een levensmiddelen bedrijf sluit naast deze studie ook goed aan bij mijn eerste afgeronde studie Media Informatie en Communicatie (HvA).

Op dit moment ben ik werkzaam bij Smit & Dorlas koffiebranders te Mijdrecht. Hier werk ik als kwaliteitsmedewerker waar ik verantwoordelijk ben voor de uitvoering van de diverse controles die worden gedaan tijdens het gehele productieproces van koffie branden, zodat de productkwaliteit gewaarborgd blijven. Daarnaast neem ik deel aan kwaliteitsoverleg, RI&E besprekingen, duurzaamheid binnen het bedrijf, productspecificaties en etikettering van producten.

Daarvoor ben ik werkzaam geweest bij GroenlandKip als specificatie beheerder en controleren van etiketten. Ook handelde ik de kwaliteitsgerelateerde klachten af. Voor GroenlandKip heb ik op productbasis productspecificaties bij Heineken verzameld, voor een nieuw centraal systeem. Ook heb ik een interne presentatie gehouden over de nieuwe etiketteringswetgeving en heb geholpen bij een concurrentieanalyse.

Mijn scriptie heb ik geschreven over de bereiding van vlees in de Nutri-Pulse® e-Cooker®. Dit apparaat maakt levensmiddelen gaar door middel van elektrische pulsen in erg korte tijd. Zo heb je een mals stukje vlees in enkele seconden tot minuten. Daarnaast heb ik nog stage gelopen bij marktonderzoeksbedrijf Ipsos, waar ik mede verantwoordelijk was voor het coördineren van consumentenonderzoeken. Ook heb ik stage gelopen bij N&S Quality Consultants, een bedrijf waar de adviseurs naar bedrijven gaan om te helpen met de kwaliteitssystemen. Zo heb ik inzicht gekregen in verschillende kwaliteitssystemen zoals HACCP, BRC, IFS, GMP en ISO 22.000. Ook heb ik een workshop opgezet over de nieuwe etiketteringswetgeving.

Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven, de dingen die mij bezig houden, voedselnieuws en het uitproberen van nieuwe producten. Ik hou ervan om te wandelen en naar de film te gaan, naar musea en theatervoorstellingen. Ook kan ik erg genieten van het bezoeken van pretparken, voornamelijk Disneyland, de Efteling en dierentuinen. Één van mijn grootste passies is Studio Ghibli, een bedrijf dat Japanse animatie maakt.

Advertenties

2 Responses to Over mij

  1. Aartie says:

    Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award. Hopelijk vindt het het wat!
    http://mimisme.wordpress.com/2013/09/13/liebster-award/

  2. Museum Boerhaave says:

    Dag Ilona, leuk om je enthousiasme over onze tentoonstelling Foodtopia te lezen. Kan je me een mail sturen met je contactgegevens? We wilden je een uitnodiging sturen voor ons avondprogramma.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: